Duyuru

Kulüp, Duyurular ・ 22 Ekim 2020

Değerli TED Ankara Kolejliler,


Kulübümüz ve camiamız için büyük önem taşıyan, gerek kurumsal gerekse bireysel kimliğimizi oluşturan öğelerden olan “Ankara Koleji” markasının, merkezi Sincan’da bulunan bir eğitim kurumu tarafından tescil edilerek kullanıldığının öğrenilmesi üzerine TED Ankara Koleji Vakfı ile koordineli olarak başlatılan hukuki mücadele kapsamında, Kulübümüz, Ankara 4. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde 2018/180 E. sayılı dosya ile açmış olduğu dava ile “Ankara Koleji” ve “Yeni Ankara Koleji” markalarının hükümsüzlüğüne karar verilmesini talep etmiş bulunmaktaydı.


Dosya kapsamındaki iddialarımız doğrultusunda, 13 Mayıs 2019 günü yapılan duruşmada, Kulübümüzce 1954 yılından beri kullanılmakta olan ve Kulübümüz tescilli markası “Ankara Kolejliler” ile birebir benzerlik taşıyan; ancak davalı eğitim kurumu tarafından tescil ettirilmiş bulunan “Ankara Koleji” ile “Yeni Ankara Koleji” markalarının hükümsüzlüğüne karar verilmiştir.


İlk günden beri haklılığımızı ortaya koyduğumuz bu davayı kazanmış olmaktan ve adaletin yerini bulmasından dolayı son derece mutlu olduğumuzu TED Ankara Kolejlilerle paylaşır, dosyanın kesinleşmesine kadar tüm gelişmeleri camiamızla paylaşacağımızı bildiririz.


Saygılarımızla,


TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu


Diğer Haberler

KULÜP SPONSORLARI


A Erkek Basketbol Sponsorları


A Kadın Voleybol Sponsorları


Basketbol Gençler Takımı (BGL) Sponsorları


expand_less