Emrah Benli:´Kolejli Olarak Kolej'de Antrenörlük Yapmak Çok Gurur Verici´

Erkek Basketbol Altyapı ・ 27 Ekim 2020

*Antrenörlüğe giden süreci anlatabilir misiniz?

   1997-2002 yılları arası TED Ankara Kolejliler A takımında oynadım.Sonrasında sırasıyla Ankaragücü, Gaziantepspor ve Mülkiye'de forma giydikten sonra profesyonel hayatımı noktaladım. Deniz Kuvvetleri Gücü ve Ordu Milli Takımda basketbolcu olarak askerliğimi tamamladım. Mülkiye'de oynarken TED Ankara Koleji'nde beden eğitimi öğretmenliğine başlamıştım.Askerden döndükten sonra tekrar öğretmenliğe devam ettim. Bu arada Kolej altyapısında ufak ufak antrenörlüğe başlamıştım. Yıldız erkek ve genç erkek kategorilerinde üç sene kadar yardımcı antrenörlük yaptım. Bu dönemde oyunculuk ve antrenörlüğün ne kadar farklı iki iş yaklaşımının doğru olduğundan emin oldum. Sonrasında 2001 jenerasyonundan bir takım oluşturup onlarla çalışmaya başladım. Şu an o jenerasyondan iki oyuncu A takımda  hala benimle çalışıyorlar. Yani bir basketbolcu adayının ilkokuldan itibaren hangi aşamalardan geçtiğini birebir yaşayarak görme şansını yakaladım. Çok önemli bir tecrübe olduğunu düşünüyorum. 
     İlk başlarda antrenörlükle alakalı ekstra hedeflerim yoktu. Yeteneklerini fark ederek seçtiğim bu çocukların hayatlarına basketbolu ne şekilde sokabilirim ve devamlılığını sağlamak gibi kişisel bir hedefim vardı. 8 yıllık süreçte 4 kez Türkiye derecesi aldık. Milli takımlarda görev almaya başladım ve antrenörlük benim için mesleki anlamda bir hedef haline dönüştü. Bu sezon A takım antrenörlüğü ile birlikte öğretmenlikten ayrıldım ve tek işim profesyonel basketbol antrenörlüğü oldu.

*TED Ankara Koleji mezunu olarak antrenörlük yapmak nasıl bir duygu?

Kolejli olmaktan her zaman gurur duydum ve Kolejli olarak Kolej'de antrenörlük yapmak da açıkçası çok keyifli. Birtakım hatalar her zaman herkes tarafından yapılabilir ama önemli olan gerekli dersleri çıkarıp telafisi için uğraş vermektir. Şu dönemde başta Kulüp müdürümüz Sinan Çağrı ve altyapı sorumlumuz Suat Öztin ile birlikte tam konsantrasyon bu konular üzerine kafa yorup çalışmalar yapıyoruz.

*Hem TB2L hem de BGL takımlarına antrenörlük yapmanın avantaj veya dezavantajları nedir?

Tabii ki yoğunluk çok fazla ama bu işin gerekliliği de bu,Ayrıca yoğunluk iyidir diye düşünüyorum. BGL çok keyifli bir lig ve çocuklara inanılmaz tecrübeler yaşatılıyor. TB2L ise içinde bulunmaktan çok keyif almadığımız bir lig .İnanılmaz olaylarla karşılaşabiliyor insan ama yapacak çok bir şey yok. Yaşadığımız her olaydan olumlu bir şeyler çıkarmaya çalışıyoruz, tecrübe diyoruz. Bu ligde geçireceğimiz zamanı minimumda tutup bir an önce üst lige çıkmak istiyoruz.  

*TB2L'deki Kolejliler'i değerlendirir misiniz?

Kaliteli ve karakterli bir takımımız var. Çalışma şartlarımız gayet iyi. Bu ligde daha önce oynamamış kariyerli, çok genç tecrübesiz ve bu ligi bilen birkaç oyuncudan oluşan iyi bir takımımız var. Sezona çok iyi başladık ve hakikaten keyif aldığımız bir basketbol oynuyorduk. İkinci devre itibariyle işler biraz değişti, basketbol dışı sertliğe bence biraz fazla izin verildi. Bu da bu ligin özelliğiymiş. Buna aynı şekilde karşılık veremedik ve birkaç maç kaybettik. Ama hedefimiz aynı,  doğru basketbolu oynadığımız sürece yine kazanmaya başlayacağız.

*BGL'deki Kolejliler'i değerlendirir misiniz?

BGL takımımız çok potansiyelli bir takım. Doğru basketbol oynamak öncelikli hedef. Her oyuncunun sorumluluk aldığı, içinden gelerek istekli savunma yaptığı , paylaşımın üst seviyede olduğu bir takım yaratmaya uğraştık ve bence şu an için iyi gidiyoruz.  

*Emrah Benli'nin hedefleri nedir?

İşimi kaliteden ve karakterden ödün vermeden yapabildiğim kadar uzun süre yapmak istiyorum. 

*Taraftarlara iletmek istedikleriniz

Çok uzun zamandır özlemini çektiğimiz tribünleri doldurarak takımını destekleyen, Kolej marşını hep bir ağızdan söyleyen taraftarımızı tekrar yanımızda görmek en büyük dileğimiz. Kolejliler desteklerini esirgemesinler, burada işini canla başla en iyi şekilde yapmaya çalışan kaliteli alt ve üstyapı ekibi var. 


Diğer Haberler

KULÜP SPONSORLARI


A Erkek Basketbol Sponsorları


A Kadın Voleybol Sponsorları


Basketbol Gençler Takımı (BGL) Sponsorları


expand_less