Sinan Çağrı Değerlendirmelerde Bulundu

Kulüp, Erkek Basketbol Altyapı ・ 28 Ocak 2021

Basketbol Gençler Ligi sezon öncesi Kulüp Müdürü Sinan Çağrı değerlendirmelerde bulundu. 

TED  Ankara Kolejliler Spor Kulübü olarak , bu sene 4. Kez düzenlenecek olan BGL organizasyonu içinde yer almaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Kulübümüz kuruluşundan bu yana faaliyet gösterdiği basketbol başta olmak üzere tüm branşlarda “yetiştirici kulüp” olma misyonunu ilke edinmiştir. Basketbol Gençler Ligi nin kuruluş amaçları ile kulübümüzün hedef ve misyonunun bu noktada bire bir örtüştüğünü düşünüyoruz.


2020-2021 sezonu Bgl takımımız Temmuz ayından bu yana çalışmalarını gerek bireysel gerekse takım çalışması olarak sürdürmektedir. Pandemi süreci tüm takımlar gibi bizi de oldukça etkiledi, genç sporcularımızın sağlıklarını riske atmayacak şekilde çalışmalarımızı sürdürmeye gayret ettik, ancak ligin oynanıp oynanmayacağının belirsiz olduğu böyle bir ortamda gerek fiziksel gerekse mental olarak genç sporcuları hazır tutmak çok kolay değil. Öte yandan genç basketbolcularımızın bireysel gelişimlerinin en önemli döneminde çalışmalarını kesintiye uğratmayacak şekilde yeni sezona hazırlandık. Kasım Ayında düzenlediğimiz ve 4 takımın katılacağını duyurduğumuz Kanat Ayas BGL Turnuvası’nı , 2 takımda çıkan pozitif vakalar nedeni ile 2 takım arasında oynanan Dostluk Maçları şeklinde gerçekleştirdik , geçen hafta gerçekleşen 2. Hakan Yuca Dostluk Turnuvası ile birlikte maç eksiğimizi kapatmaya çalıştık.


Bu sene BGL liginde öncelikli hedefimiz ilk 8 Takım arasına girebilmek , böylece önümüzdeki sene için BGL de yer almayı garantilemek istiyoruz. Takımımızdaki oyuncularımızın tecrübe kazanarak A takımımıza daha fazla süre ve sorumluluk almaları şüphesiz öncelikli hedefimiz. TB2L de TBL’ye çıkma hedefi ile mücadele eden ve şuan grubunda Lider olan A takımımızın kadrosunda yer alan 16 oyuncudan 14 tanesi ; daha önceki senelerde BGL de süre almış ya da halihazırda bu sene BGL takımında oynayacak oyunculardan oluşmaktadır. Son 4 senede BGL takımlarımızda yer alan oyuncularımız bu sezon itibari ile ; 4 ü süperlig , 2 si TBL, 6 sı kendi A takımımız olmak üzere toplam 12 si ise TB2L takımı kadrolarında yer almakta , 3 oyuncumuz ise Yurtdışında saygın üniversitelerden burs alarak spor hayatlarını yurtdışında sürdürmektedir. Altyapı sporcularımızın milli takım kadroları içinde yer almalarını sağlamak , ayrıca antrenörlerimiz başta olmak üzere teknik ve idari kadrolarımızında kişisel gelişimlerini takip ederek kendilerini geliştirmelerini sağlamak hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu Hedefler doğrultusunda tüm sporcularımızın bireysel hedeflerini belirliyor ve bu hedeflere ulaşabilmeleri için çalışmalarını şekillendiriyoruz. Sporcularımızın sporun yanında eğitimlerini de yakından takip ediyoruz, köklü bir eğitim kurumunu temsil eden bir spor kulübü olarak geçmiş yıllarda BGL kadromuzda yer alan sporcularımızın Yurtdışında söz sahibi üniversitelerden spor bursu kazanmış olmaları ile gurur duyuyoruz, bu çerçevede BGL takımında yer alan sporcularımızın üniversite eğitimlerini TED Üniversitemizde sürdürmeleri ve basketboldan kopmayarak eğitim ve spor hayatlarını birlikte sürdürebilmelerini hedefliyoruz. Federasyonumuzun bu konuda gerçekleştirmeyi planladığı projelere hertürlü desteği vermeye hazırız.


Bu sene pandemi sürecinde gençlerin parkeye dönmesi için gayret gösteren TBF başta olmak üzere tüm yetkililere ve bu ligi destekleme kararı alan Garanti BBVA ya teşekkürlerimi iletiyorum. Biz de Kulüp olarak üstümüze düşen sorumluluğu alarak sporun normalleşmesi adına elimizden gelen desteği vereceğiz. Türk Basketbolu için çok önemli ve değerli bu ligin bu sene sağlıkla ve sakatlık olmadan geçmesini temenni eder, tüm kulüp ve sporculara başarılar dileriz.  


Diğer Haberler

KULÜP SPONSORLARI


A Erkek Basketbol Sponsorları


A Kadın Voleybol Sponsorları


Basketbol Gençler Takımı (BGL) Sponsorları


expand_less